...

“Originaliausių pasaulio restoranų „Top 10“

Verslas

2013.11.21

Autorius: Juliana Miliut

Temos: .

“Originaliausių pasaulio restoranų „Top 10“

Vienas įspūdingiausių pasaulio restoranų - „Fangweng“. flickr.com nuotr.

Vakarienė aklinoje tamsoje, astronauto draugijoje, įspūdingiausių gamtos stebuklų apsuptyje, šiuolaikinių technologijų ir inovacijų pasaulyje ar susirangius prabangioje lovoje yra tik maža dalis to, ką siūlo originaliausi pasaulio restoranai. Iš arčiau pažvelkime į dešimt įdomiausių maitinimo įstaigų, kurių novatoriškumas nepaliks abejingų ir paskatins susimąstyti apie artimiausių atostogų planus. Šiais restoranais nenusivils ne tik gurmanai, bet ir unikalios aplinkos, išskirtinio aptarnavimo vertintojai.

„Imperial Herbal Restaurant“

Koncepcija Tradicinė kinų medicina derinama su unikaliais kinų virtuvės šedevrais.

Įkūrimo metai ir vieta 1988 m.; Singapūras.

Įkūrėjas Wang Lee Tee Engas.

Tinklalapis http://www.imperialherbal.com/.

Patiekalų kainos Dienos pietūs ar vakarienė – 30–70 JAV dolerių.

Įdomūs faktai Restorane dirbantis gydytojas klientui pageidaujant atlieka kelis įprastus tyrimus (širdies ritmo ar kraujospūdžio patikra) ir rekomenduoja patiekalus iš vargiaraščio.

„Bed Supperclub“

Koncepcija Pietūs lovoje.

Įkūrimo metai ir vieta 2002 m.; Bankokas (Tailandas).

Įkūrėjas Paris M. Batra.

Tinklalapis http://bedsupperclub.com.

Patiekalų kainos Gurmanų pietūs ar vakarienė – apie 100 litų. Įdomūs faktai Į restoraną įleidžiami asmenys nuo 20 metų. Nors valgoma lovose, reikalaujama laikytis „smart“ aprangos kodo.

„Haohai Robot Restaurant“

Koncepcija Vietoj restorano personalo – robotai.

Įkūrimo metai ir vieta 2012 m. birželis; Harbinas (Kinija).

Įkūrėjas Restorane įdarbintų robotų dizainą sukūrė ir projektą įgyvendino „Haohai robot Company“.

Tinklalapis http://www.amusingplanet.com/2013/02/robot-restaurant-in-harbin-china.html.

Patiekalų kainos Pietūs – apie 25 litai. Įdomūs faktai 20 robotų ruošia ir patiekia valgius. Per dvi valandas įkrautas robotas gali dirbti 5 valandas. Vieno tokio roboto kaina siekia 30–50 tūkst. JAV dolerių.

„Dans Le Noir?“

Koncepcija Vakarienė aklinoje tamsoje.

Įkūrimo metai ir vieta 2004 m.; Paryžius (Prancūzija).

Įkūrėjai Edouard‘as de Broglie ir Etienne‘as Boisrond‘as.

Tinklalapis www.danslenoir.com.

Patiekalų kainos Pietų kaina visose pasaulio šalyse – apie 200 litų. Įdomūs faktai Sulaukę sėkmės įkūrėjai ėmė siūlyti franšizę. Pirmas restoranas pagal ją buvo atidarytas Maskvoje 2006 m. Šiuo metu restoranų tinklas veikia Londone, Niujorke, Sankt Peterburge, Barselonoje ir Paryžiuje.

„Ithaa Undersea Restaurant“

Koncepcija Pirmasis pasaulyje restoranas po vandeniu.

Įkūrimo metai ir vieta 2005 m. balandis; Maldyvai.

Įkūrėja Kompanija „Crown“, Rangali salos savininkė, nuomojanti ją „Conrad Maldives Rangali Island“ (anksčiau žinota kaip „Hilton Maldives Rangali Island Resort & SPA“).

Tinklalapis http://conradhotels3.hilton.com.

Patiekalų kainos 120–250 JAV dolerių.

Įdomūs faktai Restoranas, kurio pavadinimas reiškia „perlo motina“, įsikūręs 5 metrai žemiau žemės lygio, su 180 laipsnių panoraminiu vaizdu į povandeninį pasaulį. Vienu metu aptarnaujama iki 14 žmonių.

„Fangweng“

Koncepcija Ant uolos kabantis restoranas.

Įkūrimo metai ir vieta Hubei provincija (Kinija).

Įkūrėjas Nėra duomenų.

Tinklalapis http://www.amusingplanet.com

Patiekalų kainos Nėra duomenų.

Įdomūs faktai Į restoraną veda 30 metrų ilgio tunelis virš upės. Restoranas buvo pavadintas Song’ų dinastijos poeto Lu You garbei.

„Waterfalls Restaurant“

Koncepcija Krioklių papėdėje ir apsuptyje.

Įkūrimo metai ir vieta 1981 m.; San Pablo miestelis (Filipinai).

Įkūrėjai Placido Escudero ir jo žmona Claudia Marasigan.

Tinklalapis http://www.villaescudero.com.

Patiekalų kainos Patiekiami tradicinės Filipinų virtuvės patiekalai, tačiau jų kaina neskelbiama.

Įdomūs faktai Per pietus ar vakarienę restorano svečių kojas apsemia pirmojo vilos, kuriame įrengtas restoranas, šeimininko 1929 m. sukurto dirbtinio krioklio vanduo.

„La Baracca Restaurant“

Koncepcija Elektroninis meniu.

Įkūrimo metai ir vieta 2010 m.; Miunchenas (Vokietija).

Įkūrėjai Grupė italų ir vokiečių, mąstančių „už dėžės ribų“.

Tinklalapis http://labaracca.eu.

Patiekalų kainos Vidutinė patiekalo (picos arba makaronų) kaina – 10 eurų.

Įdomūs faktai Restorano klientai patiekalus renkasi iš planšetinio kompiuterio pavidalu pateikiamo meniu, o užsakymus tiesiogiai gauna virtuvės meistrai.

„Fritz‘s railroad restaurant“

Koncepcija Maistas iš virtuvės klientams atkeliauja traukinio bėgiais, įrengtais ant lubų.

Įkūrimo metai ir vieta 1954 m.; Kanzasas (JAV).

Įkūrėjai Fritzas ir Virginia Kropfai.

Tinklalapis http://www.fritzskc.com/.

Patiekalų kainos Vienos porcijos kaina neviršija 5 JAV dolerių.

Įdomūs faktai šeimos verslo restoranų tinklas patenka į greitojo maisto restoranų kategoriją, tačiau visi mėsos patiekalai ruošiami iš kokybiškos jautienos. Greitai devyniasdešimtmetį švęsianti verslo įkūrėja vis dar dalyvauja jo veikloje.

„Solo per Due“

Koncepcija Mažiausias pasaulyje restoranas, skirtas dviem asmenims.

Įkūrimo metai ir vieta Rietis (Centrinė Italija).

Įkūrėjas Nėra duomenų.

Tinklalapis http:// www.soloperdue.com.

Patiekalų kainos Patiekalas vienam asmeniui – nuo 250 eurų.

Įdomūs faktai 19 a. viloje įrengtas restoranas, siūlantis prabangiausius itališkus patiekalus bei vyną, patenka ir į brangiausių pasaulio restoranų sąrašą. Restorane yra istorijų kolekcija „Libro dei pensieri“ (anksčiau apsistojusių įsimylėjėlių įspūdžiai).

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.