Noras būti žingsniu priekyje nei konkurentai neleidžia užmigti ant laurų

Verslas

2013.11.05

Autorius: Dario Malinowski

Temos: .

Noras būti žingsniu priekyje nei konkurentai neleidžia užmigti ant laurų

Rasai nepalūžti padėjo tikėjimas idėja Asmen. albumo nuotr.

„Kas gali būti geriau už skardų vaiko juoką ir besiveržiančias geras emocijas, matant dėkingas mažylio akis?“ – klausiamai sako kaunietė Rasa Micachienė, paklausta apie priežastį, paskatinusią imtis nuosavos veiklos. 43 m. veikli moteris, ne vienus metus dovanojusi televizijos žiūrovams didžiausius ir populiariausius TV projektus, yra puikus pavyzdys, kad amžius nėra riba kuriant verslą. Iš begalinio noro pakeisti nusistovėjusią rutiną ir palikti po savęs pėdsaką atsirado „Vaikystės miestas“, daugiau nei porą metų Kaune veikiantis šeimos pramogų ir kūrybos parkas.

Velniop televiziją! Tegyvuoja šeima!

Beveik pusę gyvenimo televizijoje praleidusios R. Micachienės gyvenimo aprašyme netrūksta dalykų, kuriais ji gali pelnytai didžiuotis. „Lietuvos garbė“, „Išsipildymo akcija“, „Vaikų balsas“, „Tau, mama“ – tai tik nedaugelis populiarumo sulaukusių TV projektų, užaugintų ir paleistų į eterį šios veiklios moters, iš pradžių kaip samdomos režisierės, o vėliau kaip vienos meninių televizijos projektų ir renginių organizavimo agentūros „Fidus Productions“ įkūrėjų.

Garbė, populiarumas, profesinė sėkmė turi savo kainą. Pašnekovės atveju pašėlęs gyvenimo tempas ir išsunkiantis darbas pareikalavo labai daug – šeimos santarvės ir ramybės.

„Atsibudusi vieną rytą supratau, kad didelis darbo krūvis, neprognozuojamas ritmas pradėjo griauti šeimos gyvenimą. Nusisekę projektai, asmeninė sėkmė negalėjo užgožti nuolat grįžtančio jausmo, kad visa tai veda tiesiog į aklavietę“, – pasineria į prisiminimus R. Micachienė.

Šeimos abejones padidino dukrelės gimimas. Jos atėjimas į šį pasaulį, iš vienos pusės, tarsi apvertė viską aukštyn kojomis, iš kitos, padėjo priimti galutinį sprendimą.

„Su kiekvienu dukrytės gyvenimo mėnesiu man vis labiau trūko buvimo kartu, o išorinis rezultatas, pasiekiamas kuriant televizinius projektus, nebetenkino. Galiausiai supratau, kad noriu daug daugiau, nei turėjau“, – sako moteris. Taip po truputį jos galvoje pradėjo kristalizuotis „Vaikystės miesto“ idėja.

Metas permainoms ir naujai veiklai

Kaunietė verslininkė neslepia, kad šeimos pramogų ir kūrybos parko atsiradimą nulėmė dar vienas svarbus dalykas – šeimos situacija Lietuvoje. Pasak R. Micachienės, skambiose Seimo narių deklaracijose jai, kaip mamai, trūko tiesos ir nuoširdaus noro keisti padėtį.

Galutinis lūžis moters požiūryje į darbą ir šeimos gerovę įvyko kuriant 2011 metų „Lietuvos garbės“ ceremoniją. „Aiškiai suvokiau, kad ir man atėjo metas permainoms, kad pats laikas ne tik kalbėti, bet ir veikti. Tuomet sau pasakiau, kad laikas įgyvendinti senas, slaptas svajones ir sukurti ką nors, kas pakeis mano šeimos gyvenimą ir kitų gyvenimus padarys įdomesnius“, – dalijasi prisiminimais pašnekovė.

2011 m. balandžio mėnesį atsirado pirmieji būsimo parko eskizai, o idėjos ir sumanymai virto kūnu prabėgus vos keliems mėnesiams. Tų pačių metų rugpjūčio pabaigoje Micachų šeima Kaune atidarė „Vaikystės miestą“. Vietą, kur gyvena vaikystė, kur tėvai iš naujo atranda vaikų šypsenas, o šeimos auga ir tobulėja.

Nepalūžti padėjo tikėjimas idėja

Stebuklinga vieta Kauno žemėlapyje radosi pamažu. Parko atidarymas pareikalavo išties daug. Į „Vaikystės miestą“ Micachai idėjo visas turimas santaupas, bet ir jų pritrūko. Paramos paieškos gerokai užtruko. Viena parko sumanytojų neslepia, kad jos ir vyro idėjos įgyvendinimas buvo pakibęs ant plauko.

„Deja, nesulaukėme paramos nei iš verslumo skatinimo fondų, nei iš komercinių bankų, kurie ironiškai žvelgė į mūsų norimos plėtoti veiklos ateitį“, – atvirauja R. Micachienė ir priduria, kad jau apleidžiant paskutinei vilčiai pagalbos ranką ištiesė Akademinė kredito unija. Būtent jos atstovai patikėjo „Vaikystės miesto“ idėja ir suteikė kauniečiams taip laukiamą paskolą.

Plėtodama naują veiklą pašnekovės šeima galėjo tikėti iš esmės vien savo jėgomis. Dauguma Micachų draugų ir giminių iki šiol negali suprasti, kaip sutuoktiniai galėjo iškeisti gerai mokamą, daugelio geidžiamą darbą televizijoje į nežinomybės kupiną parko veiklą. Tačiau paramos trūkumas nepalaužė užsispyrusių verslininkų. Priešingai, pasak R. Micachienės, parko atidarymas užgrūdino ir sustiprino saitus tarp šeimos narių.

„Su vyru ir vaikais džiaugiamės tuo, ką sukūrėme. Tai dar vienas mūsų vaikas. „Vaikystės miestas“ – mūsų šeimos namai. Čia mes gyvename, čia auga mūsų vaikai. Parkas mums ir darbas, ir laisvalaikis, ir hobis“, – su entuziazmu teigia pašnekovė. Žvelgiant į neišnykstančią iš moters veido šypseną sunku įsivaizduoti, kad galėjo būti kitaip.

Vieta, kur gera visiems

„Vaikystės miestas“ – pirmoji tokia vieta Lietuvoje, kur teminių pramogų zonų durys pravertos ir mažiems, ir dideliems. „Siūlome pramogą, kuria galime mėgautis“, – teigia parko įkūrėjai ir priduria, kad jų parkas itin draugiškas maitinančioms, pačių mažiausiųjų mamytėms. Jų patogumui įrengtas vystymo staliukas, mamos virtuvėlė, parke gausu įvairiausių maitinimo kėdučių, pirmųjų žaidybinių staliukų ir modernių vaikštynių. O kur dar garsi visame Kaune ir už jo ribų šveicariška natūralaus šokolado skonio kakava ir naminiai sausainukai ar šviežiai vietoje kepamos bandelės.

„Nors „Vaikystės miestą“ kūrėme nesiekdami pelno (esame viešoji įstaiga), dveji veiklos metai parodė, kad sukūrėme tikrai pelningą verslo modelį, kurį stengiasi kopijuoti konkurentai. Įdėjus daug darbo mums pavyko sukurti tai, ko Lietuvoje nebuvo; tai, kas gali konkuruoti su užsienio analogais“, – teigia R. Micachienė.

Parko sėkmė neapsvaigino verslininkų šeimos. Užuot užmigę ant laurų, Micachai nuolat stengiasi būti žingsniu priekyje nei konkurentai. „Daug investuojame į parko atnaujinimą, nuolat pasiūlome klientams naujovių ir pačių aukščiausių kokybės standartų“, – priduria pašnekovė ir prasitaria, kad su šeima turi planą įkurti dar kelias analogų Lietuvoje neturinčias pramogų vietas visai šeimai.

Ar Micachams pavyks? Pamatysime. Sprendžiant iš jų atsidavimo ir meilės darbui atrodo, kad jų svajonėms lemta išsipildyti.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.