...

Dėl nuosavo verslo idėjos pramiegojo darbą

Verslas

2017.07.10

Autorius: Ieva Drungilaitė

Temos: , , .

Dėl nuosavo verslo idėjos pramiegojo darbą

Emilija Ščerbavičiūtė. Asmeninio albumo nuotr.

Iš nedidelio Elektrėnų miesto kilusi Emilija Ščerbavičiūtė (24) visuomet turėjo didelių svajonių. Kurį laiką kaupusi patirtį skirtingų sričių darbuose, ji išdrįso imtis nuosavos veiklos ir sukūrė platformą „Do it now“, su kuria pelnė „Business Woman Awards 2017“ apdovanojimą.

Akimirksnio idėja

E. Ščerbavičiūtė pasakoja dar mokyklos metais tikėjusi, kad nuosavo verslo kūrimas būtų iš tiesų smagi veikla, vis dėlto, prieš pradedant nuosavą startuolį, merginai teko išbandyti įvairių veiklų.

„Kaip ir dauguma studentų, pradėjau nuo pačių paprasčiausių darbų, kuriais iki šiol džiaugiuosi. Teko dirbti padavėja, pardavėja, pardavimo vadybininke, nekilnojamojo turto agente ir personalo specialiste. Dėl visų šių darbų įgijau tikrai vertingos patirties bei įgūdžių, o pats svarbiausias ir didžiausias turtas – tai užmegztos naudingos pažintys. Žinodama save jau nuo pirmųjų darboviečių stengiausi pasiimti viską, kas gali būti naudinga ateityje, tačiau tai nebuvo kryptingas ir sistemingas kelias, tikriausiai taip veikiau daugiau intuityviai, o lankydama įvairius seminarus, susitikimus, skirtus verslą kuriantiems žmonėms, konferencijas ir kitus renginius, padėjau sau apsispręsti žengti pirmąjį mažą žingsnį“, – prisimena idėjos autorė.

 

„Tiesiog galvoje gimė pirmoji mintis, šokau iš lovos, griebiau sąsiuvinį ir… pramiegojau darbą. Nuo pirmos minutės mačiau platformai reikalingų funkcijų viziją, kurią padiktavo asmeninė patirtis dirbant fotografe.“

E. Ščerbavičiūtė.

 

Paklausta apie „Do it now“ idėjos gimimą, E. Ščerbavičiūtė juokauja, kad tai anaiptol nebuvo kino filmo verta akimirka. Viskas nutiko kur kas paprasčiau.

„Dar mokykloje, pirmosiose ekonomikos pamokose, pagalvodavau, kad būtų visai smagu kurti savo verslą. Aišku, tuo metu nesupratau, nei ką reiškia tas žodis, nei kiek darbo ir pastangų reikia įdėti, norint žengti menką žingsnelį tikslo link. Kalbant nuoširdžiai ir neišvedžiojant visiems atsibodusių banalių frazių, idėja gimė vieną spalio vakarą einant miegoti. Tai anaiptol nebuvo tobula akimirka ar neįtikėtinai įdomios istorijos pradžia. Tiesiog galvoje gimė pirmoji mintis, šokau iš lovos, griebiau sąsiuvinį ir… pramiegojau darbą. Nuo pirmos minutės mačiau platformai reikalingų funkcijų viziją, kurią padiktavo asmeninė patirtis dirbant fotografe“, – atskleidžia mergina.

Paslaugų pirkimo (r)evoliucija

Platforma „Do it now“ – tai vieta, suburianti skirtingus paslaugų teikėjus ir padedanti vartotojui greičiau susiplanuoti bei susikurti trokštamą šventę. Nors vis dar įprasta paslaugas užsisakinėti bendraujant su gausybe skirtingų tiekėjų individualiai, „Do it now“ siūlo šiuolaikiškesnį ir paprastesnį sprendimą.

„Esame analogo Lietuvoje neturinti platforma ir mūsų pagrindinė misija suteikti visą darbo automatizavimo sistemą renginių bei švenčių specialistui. Esame jau visiškai įpratę prie prekių pirkimo internetu, nors anksčiau tai atrodė gana nepatikima, kodėl gi paslaugų pirkimas internetu dar už nugaros? Visa tai galime padaryti saugiai, užtikrintai, o svarbiausia – tada, kai klientas to nori. Nori susiorganizuoti šventę trečią valandą nakties? Prašom. Greitu metu tai padaryti jums užtruks vos kelias sekundes. Skamba neįtikėtinai, tačiau būkime realistai ir susiplanuokime stebuklą“, – skatina E. Ščerbavičiūtė.

Anot jos, vos prieš kelis mėnesius pradėjusi veikti interneto svetainė jau sulaukė dėmesio, o specialistų skaičius pamažu vis auga.

„Kol kas specialistų dar nėra daug, nes su kiekvienu dirbame individualiai, norime puikiai ištobulinti sistemą ir tik tada pradėti masinį darbą. Šiuo metu mūsų pagrindinė misija įsiklausyti, įvertinti ir eiti kartu su savo klientais. Stengiamės atkreipti dėmesį net į menkiausią smulkmeną, kuri padėtų ir renginių specialistams, ir šventes organizuojantiems žmonėms“, – pasakoja pašnekovė.

Pasitikėjo savo jėgomis

E. Ščerbavičiūtė pasakoja, kad žvelgiant atgal visas nueitas kelias atrodo paprastas ir sklandus, nors buvo akimirkų, kai viskas atrodė be galo sudėtinga, o pats sudėtingiausias dalykas, kuris aktualus ir dabar, yra finansavimo ieškojimas. Nors startas buvo sėkmingas ir pelnytas „Business Woman Awards 2017“ apdovanojimas, jauna verslininkė kol kas kukliai teigia, jos vadintis sėkmingais, neprabėgus nė pusmečiui nuo starto, būtų šiek tiek kvaila ir didžiausius lūkesčius deda ne į jau pelnytą sėkmę, bet į ateities tikslų siekius.

„Prisijungėme prie šio konkurso likus vos vienai savaitei. Nuo pirmos dienos žinojome, kad bent pusę balsų mes tikrai pasiimsime, ir tai padarėme. Atėjus finalo dienai, buvo smagu stebėti, kad ir komisija nepagailėjo mums balų. Tai konkursas, kurio metu gavome šiek tiek dėmesio, užsidėjome sau pliusą ir gerai praleidome vakarą. Manau, kad tokie konkursai skatina startuolius nesustoti ir žengti pirmyn. Mūsų tolesni planai – dideliais ir inovatyviais žingsniais keliauti į priekį įvairiomis formomis. Ieškome investicijų, esame užsibrėžę didelius tikslus, vienas jų – plėtra į užsienio šalis“, – atskleidžia pašnekovė.

O visiems tiems, kurie dar tik pradeda savo verslą, E. Ščerbavičiūtė entuziastingai linki pamiršti rizikos baimę. „Vienintelis ir tikriausiai geriausias linkėjimas – nebijoti apsispręsti ir pradėti veikti. Idėjų aplink pilna, o jei visa tai gimsta jūsų galvoje, nėra ko laukti: atsistokite, ženkite ir veikite, pamirškite rizikos baimę. Do it now!“ – ragina pašnekovė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.