...

Ar servisas gautų ES paramą pastatui ar žemės sklypui įsigyti? Kur kreiptis ir nuo ko pradėti?

Žinių bazė

2017.05.08

Servisas veikia apie 10 metų ir yra nedidelė įmonė (6darbuotojai), kuri registruota Vilniaus rajone. Dabar patalpas servisui nuomojamės.

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2017-05-08 13:32

Kadangi esate įmonė, veikianti apie 10 m., tuomet Jums būtų tikslinga pasinaudoti priemonės Atviro kreditų fondas 2 (AKF2) suteikiamomis galimybėmis....

Publikavimo data: 2017-05-08 13:32

Kadangi esate įmonė, veikianti apie 10 m., tuomet Jums būtų tikslinga pasinaudoti priemonės Atviro kreditų fondas 2 (AKF2) suteikiamomis galimybėmis. Atviras kreditų fondas 2 (AKF2) sudaro smulkiajam ir vidutiniam verslui platesnes galimybes gauti finansavimą verslo projektams įgyvendinti. Galite pasinaudoti ne tik lengvatinėmis paskolomis ar lizingu (iki 600 000 Eur), bet ir lankstesnio apyvartinio kapitalo finansavimo būdu – kredito linijomis. Finansavimas paskolos ir lizingo forma galės būti teikiamas ne ilgesniam kaip 120 mėn., o finansavimas kredito linijos forma – ne ilgesniam kaip 36 mėn. laikotarpiui. Imant paskolas iš AKF2, galima pasinaudoti ir INVEGOS garantija, ir daliniu palūkanų kompensavimu (nuo 50 iki 95 proc.).

Pagal šią priemonę jokie administravimo mokesčiai netaikomi. Tai viena iš skolinio finansavimo priemonių, leidžianti skolintis didesnes, t. y. iki 600 tūkst. EUR, paskolas lengvatinėmis sąlygomis. Be to, skirtingai nuo kitų INVEGOS priemonių, yra galimybė skolintis kredito linijų būdu.

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad paskola gali būti teikiama tik komercinės paskirties nekilnojamam turtui, t. y. ne mažiau kaip 60 proc. perkamo nekilnojamo turto paskirties turi būti komercinė.

Ką turėtumėte daryti, norėdami pasinaudoti priemone?

1. Norėdami pasinaudoti priemone turite kreiptis į kredito įstaigą, su kuria sudaryta bendradarbiavimo sutartis dėl lengvatinių paskolų teikimo. Šiuo metu lengvatines AKF2 paskolas teikia AB bankas „Citadele“ ir UAB Medicinos bankas.
2. Apie tinkamas ir netinkamas finansavimo paskirtis bei visas sąlygas lengvatinei paskolai pagal šią priemonę gauti daugiau informacijos rasite http://invega.lt/lt/paskolos/atviras-kreditu-fondas-2/salygos/
3. Daugiau informacijos apie Atvirą kreditų fondą 2 galite rasti http://invega.lt/lt/paskolos/atviras-kreditu-fondas-2/
4.Turėdami klausimų galite kreiptis į atsakingus už šią priemonę INVEGA asmenis el. paštu: akf2@invega.lt, tel.: 8 5 2113565.
5. Jei nepavyko gauti finansavimo minėtose kredito įstaigose, galite kreiptis tiesiog į bet kurią jums artimiausią kredito įstaigą ir prašyti paskolos su INVEGOS garantija pagal rinkoje nustatytas palūkanas.

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.